Tuesday, March 21, 2017

Rodinný domácí večer

U nás, trávíme čas spolu každy ponděli večer, a ten čas jmenuje se, “rodinný domácí večer.” To je hezký nápad, a doufám, že to bude zajímat mé české kamarády.


Co to je?
V roce 1915, náš prorok požádal rodiny, abychom trávili čas spolu každý týden. Pojmenoval ten čas “rodinný domácí večer.” To je mormonský zvyk už 100 let. V roce 1970, prorok jmenoval pondělí večer jako přednostní čas. Zpíváme, modlíme se, plánujeme, čteme písma, hrajeme si, a jíme lahůdky - spolu.


Proč to děláme?
Věříme, že prorok je inspirovaný a veden Bohem. Poslouchejme prorok.


Být s rodinou každý pondělní večer je také jednoduché a zábavné. Určitě, to je dobré, když trávíme čas společně.


Strašlivě trapné
Vzrůstala jsem jako mormonka, s rodinný domácím večerem. Ale můj otec se narodil v katolické rodině, a konvertoval na mormonskou víru, když bylo mu 21 let. Musel se dozvědět se rodinném domácím večeru z knih. Chtěl dělat všechno dokonale, takže, když viděl, že existuje píseň ve zpěvníku o tom pondělním rodinném večeru, tak se rozhodl ji zpívat každý týden. Nazvali jsme to “rodinný domácí večer”, ale vždycky to vypadalo opravdu formálně...a ta píseň! Když jsme pozvali jiné, aby se zúčastnili, jak cítila jsem se trapně!!!!


Na Univerzitě?
Mormonské “wards” v BYU jsou asi stejné jako bratrstva, ale bez sex a alkoholu. “Rodinný” večer tam byla jen další činnost, ale s opravdu nepřesným jménem, protože na kolejích jsme byli všichni nezávislí na našich rodičích, a ještě bez rodiny.


Jako novomanželé


Poté co jsme se vzali, “rodinný večer” byl doslova každý večer. Takže...formálně jsme ho tak neoznačovali.


V naší rodině
Co mi přijde zábavné, že v rodině Dannyho mu říkali jen “rodinný večer” (příliš normální!), a nikdy nezpívali tu děsné hloupou píseň! Mimochodem, oni ji nikdy neznali. To je legrační, protože všichni Dannyho předci jsou mormonští pionýři.


Dneska, protože bydlí blízo, rozhodli jsme se, že přijmeme tuto rodinnou kulturu. To je snadný (i hloupý) způsob jak ctít mé rodiče.


Posuďte sami:




No comments:

Post a Comment