Thursday, January 26, 2017

Gabriela Vašíčková

Já bych chtěla trochu mluvit o svém předkovi Gabriele Vašíčkové. Narodila se v městě Vratimově v rodině Vašíčkových. Když jí bylo 14 roků, otěhotněla, a myslím, že to bylo něco moc skandálního, protože ještě nebyla vdaná.

Po narození svého dítěte, vdala se za svého manžela, Aloise Klečku. Byl voják, a nevím, možná bylo to trochu jako v románu "Pýcha a předsudek," když máš mladého vojáka, který chce ukrást její srdce? Nevím co se stalo, ale vím, že je to zajímavý příběh.

Možná lidé ho v městě pomluvili. Možná to bylo příliš obtížné živit s lidem krutem. Možná její rodiče neměli rádi Aloise? Vím, že její dvě sestry také přistěhovaly se do Texasu. Možná to nebylo něco vztahujícího se k jejímu těhotenství.

Mému prapradědečkovi Josefu Vašíčkovi bylo 16 let, když se přistěhoval se svojí sestrou Gabrielou. Byla opět těhotná, a bylo jí jen 17 nebo 18 roků. Představuji si, jak to bylo, když byli na lodi. Byli jen děti. Představuji si, že Josef šel s ní, protože to bylo příliš mnoho cestovat sama - ne tak úplně sama, protože měla jedno malé dítě.

No comments:

Post a Comment